Ingredients (4 people):
- 4 filety z morského čerta (každý približne 150-180 g)
- Soľ a čierne korenie
- 3 lyžičky citrónovej šťavy
- 100 g valeriánky poľnej (poľníčka)
- 50 g vlašských orechov
- 100 ml olivového oleja
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžička slnečnicového oleja
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 25 min.
Difficulty: average
Costs: middle
Preparation:
Rúru predhrejte na 200 °C / st. 6-7.
Filety z morského čerta osoľte,okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
Pripravte si pesto: opatrne umyte a osušte poľníček v Šalátovom karuseli. Šalát s vlašskými orechmi nasekajte na jemno v Supersonic šéfovi. Pridajte olivový olej, horčicu a dochuťte soľou.
Ultra pro lasagne 3,3 l vytrite olejom pomocou Silikónovej mašlovačky II. Rybu potrite pestom z poľníčka a orechov.
Nádobu prikryte a pečte v rúre približne 25 minút. V polovici doby pečenia odklopte veko.
Podávajte s cestovinami uvarenými v Cestovinke 1,9 l alebo s dusenou zeleninou pripravenou na pare v Microgourmet 101° v mikrovlnnej rúre.
Additional Note:
Tip: Pri nákupe rýb sa chovajte zodpovedne a preverte, či pochádzajú z udržateľných zdrojov.