Skip to content
Back to Recipes

Hamburger s francúzskou cibuľkou

Hamburger s francúzskou cibuľkou

Ingredients (6 people):

  • 680 g mletého hovädzieho mäsa
  • 30 g zmesi korenia na cibuľovú polievku
  • 15 ml worcestrovej omáčky (±1 lyžica)
  • 2 ml soli (±½ lyžičky)
  • Karamelizovaná cibuľa:
  • 15 ml olivového oleja (±1 lyžica)
  • 2 veľké sladké cibule nakrájané nadrobno
  • 2 ml soli (±½ lyžičky)
  • 60 ml hovädzieho vývaru
  • 15 ml balzamikového octu (±1 lyžica)
  • Dresing:
  • 75 g majonézy (±⅓ šálky)
  • 30 ml dijonskej horčice (±2 lyžice)
  • 1 veľký prelisovaný strúčik cesnaku
  • Na podávanie:
  • Opečené hamburgerové žemle
  • Plátkový syr podľa vlastného výberu
  • Slanina, šalát, paradajka (voliteľné)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 1 h 12 min.

Standing time: 70 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • V Mise ultimátum 3 l zmiešajte hovädzie mäso, korenie na cibuľovú polievku, worcestrovú omáčku a soľ. Mäsovú zmes nechajte 1 hodinu marinovať pri izbovej teplote.

  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej na strednom plameni. Pridajte nakrájanú cibuľu, osoľte a premiešajte. Prilejte vývar, znížte teplotu a varte približne 45 minút, kým cibuľa nezhnedne a neskaramelizuje. Počas varenia občas premiešajte.

  • Na posledných 5-10 minút prilejte k cibuli balzamikový ocot. Vypnite sporák a cibuľu preložte do inej nádoby. Panvicu nechajte vychladnúť a dôkladne ju umyte.

  • Z mäsovej zmesi vytvarujte 6 hamburgerov pomocou Hamburgrovača.

  • V pripravenej čistej panvici rozpáľte trochu olivového oleja na strednom plameni. Vložte na ňu 3 hamburgery a opekajte ich 2-3 minúty, potom ich otočte a opekajte 1-2 minúty. Na vrch položte syr, prikryte vekom a pečte 1 minútu. Dobu pečenia upravte podľa toho, ako chcete mať hamburger prepečený. Hamburgery položte na tanier a opečte zvyšné 3.

  • Pred podávaním nechajte hamburgery 5 až 10 minút odpočívať.

  • V malej miske vymiešajte majonézu, horčicu a prelisovaný cesnak.

  • Pripraveným dresingom potrite hamburgerové žemle, položte na ne hamburger, karamelizovanú cibuľu a ostatné voliteľné ingrediencie.

Additional Note:

*Skontrolujte vnútornú teplotu mäsa, aby ste zistili, či je váš hamburger hotový. A nezabudnite hamburgery vybrať z panvice chvíľu predtým, ako dosiahnu požadovanú teplotu,
pretože teplota vo vnútri mäsa bude stúpať aj po vybratí z panvice.

  • Málo prepečený: 130°
  • Stredne prepečený: 140°
  • Prepečený: 150°
  • Veľmi prepečený: 160°