Ingredients (6 people):
- 1 kg flank steaku (nakrájaný na 4 časti)
- 1 lyžička korenia na steaky
- 4 nasekané strúčiky cesnaku
- 415 ml hovädzieho vývaru (rozdeleného na 355 ml a 60 ml)
- 120 ml sójovej omáčky s nižším obsahom soli
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1/4 šálky trstinového cukru
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 415 g mrazených ružičiek brokolice
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 35 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: easy
Costs: low
Preparation:
Steaky ochuťte koreninami a vložte do Rýchleho hrnca Micro.
V Mise ultimátum 2 l vymiešajte cesnak, 355 ml (±1½ šálky) hovädzieho vývaru, sójovú omáčku, sezamový olej
a trstinový cukor. Touto marinádou zalejte mäso. Ak nie je úplne ponorené, pridajte viac vývaru. Hrniec uzavrite vekom a vložte ho na 30 minút do mikrovlnnej rúry na 900 W.Hrniec vyberte z mikrovlnnej rúry a nechajte ho zakrytý stáť, kým ukazovateľ tlaku neklesne (približne 15 minút). Potom veko odklopte.
Steaky položte na lopárik a pomocou dvoch vidličiek ich natrhajte na kúsky.
V malej miske zmiešajte kukuričný škrob so zvyšnými 60 ml hovädzieho vývaru. Túto zmes pridajte do mäsového vývaru v hrnci a premiešajte.
Pridajte mrazenú brokolicu, prikryte vekom a varte v mikrovlnnej rúre 5 minút na 900 W.
Vráťte mäso do hrnca a premiešajte. Podávajte s ryžou.
Additional Note:
Ak chcete pripraviť domácu zmes korenia na steaky, zmiešajte nasledujúce prísady a uložte ich do vzduchotesnej nádoby:
- 30 ml soli (±2 lyžice)
- 15 ml mletého čierneho korenia (±1 lyžica)
- 15 ml cesnakového prášku (±1 lyžica)
- 15 ml cibuľového prášku (±1 lyžica)
- 15 ml svetlého trstinového cukru (±1 lyžica)
- 15 ml údenej papriky (±1 lyžica)
- 15 ml mletej rasce (±1 lyžica)
- 15 ml sušeného tymiánu (±1 lyžica)