Skip to content
Back to Recipes

Kurací hamburger s Jalapeños

Kurací hamburger s Jalapeños

Ingredients (4 people):

  • 4 jarné cibuľky, nahrubo nasekané
  • 1 zväzok koriandra
  • 1 paprička jalapeño (so semienkami)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 450 g mletého kuracieho alebo morčacieho mäsa
  • 1 limetky Šťava
  • 5 ml mletej rasce (±1 lyžička)
  • 5 ml mletej papriky (±1 lyžička)
  • 50 g strúhaného syra podľa vlastného výberu (±½ cup)
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Na podávanie:
  • Hamburgerové žemle, guacamole, šalát, nakrájané paradajky, nakrájaná červená cibuľa, mexická pálivá omáčka...

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 16 min.

Standing time: 10 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • V Supersonic šéfovi nasekajte nadrobno cibuľu, koriander, papričku Jalapeňo a cesnak. nasekajte nadrobno cibuľu, koriander, papričku Jalapeňo a cesnak.

  • V Mise ultimátum 3 l dôkladne premiešajte ostatné prísady s cibuľovou zmesou.

  • Vytvarujte 4 hamburgery pomocou Hamburgrovača.

  • Príprava v Micro pro grilu:
    Vložte dva hamburgery do Micro pro grilu 1,5 l, veko dajte do nízkej polohy a varte v mikrovlnnej rúre 4 minúty na 900 W. Hamburgery otočte a varte ďalšie 4 minúty dozlata (vnútorná teplota mäsovej zmesi by mala dosahovať 74°C). Rovnako pripravte zvyšné 2 hamburgery.

  • Príprava na sporáku:
    Vo veľkej panvici rozohrejte olej na strednom plameni, hamburgery opekajte z oboch strán 5-6 minút, potom ich otočte a opekajte ďalších 5-6 minút (vnútorná teplota mäsa by mala dosahovať 74 °C).

  • Pred podávaním nechajte hamburgery 5 až 10 minút odpočívať.

  • Podávajte v hamburgerovej žemli s ďalšími ingredienciami podľa vlastnej chuti.

Additional Note: