Ingredients (8 people):
Cesto:
210 g polohrubej múky
100 g práškového cukru
90 g masla
1 vajíčko
3 lyžice medu
Citrónová kôra
½ prášku do pečiva
Poleva:
140 g práškového cukru
1 bielok
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Príprava:
1. Predhrejte rúru na 150 °C.
2. Do Misy na šľahanie 5 l postupne dajte všetky ingrediencie a spracujte hladké konzistentné cesto, ktoré necháte oddýchnuť v chlade do druhého dňa.
3. Apollo podložku trochu poprášte múkou a Valčekom II vyvaľkajte 0,5 cm hrubé cesto.
4. Pomocou Vykrajovačiek vykrájajte cesto, koláčiky umiestnite na Silikónovú podložku s okrajom (položenú na studenom rošte z rúry) a vložte do rúry. Pozor, pečú sa rýchlo. Koláčiky nechajte vychladnúť.
5. Pripravte si polevu: Pomocou Silikónovej stierky II vymiešajte cukor s bielkom do hladka.
6. Vychladnuté koláčiky ozdobte bielou polevou a inými cukrárskymi dekoráciami podľa vlastnej fantázie. Medové koláčiky musíte nechať zmäknúť niekoľko dní.