Skip to content
Back to Recipes

Minestrone

Minestrone

Ingredients (6 people):

- 100 g tekvice
- 1 zemiak (± 130 g)
- 1 mrkva (± 70 g)
- 1 stonkový zeler (± 70 g)
- 70 g zelených fazuliek
- 90 g brokolice
- 80 g karfiolu
- 50 g póru
- 800 ml vody
- 10 cherry paradajok
- 80 g malých bielych fazulí z konzervy
- 80 g hrášku
- 80 g krátkych cestovín
- Soľ

Na pesto:
- 30 g lístkov bazalky
- 40 g píniových orieškov
- ½ strúčiku cesnaku
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- Soľ
- 20 g syra Parmezán
- 20 g syra Pecorino

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 18 min.

Difficulty: average

Preparation:

1. Omyte a osušte všetku zeleninu.
2. Olúpte tekvicu, zemiaky a mrkvu. Nakrájajte ich pomocou Mriežky na hranolky.
3. Vezmite Nôž na paradajky U-series a nakrájajte nadrobno stonkový zeler, zelené fazuľky, brokolicu, karfiol a pór.
4. Vložte všetku zeleninu, ktorú ste pripravili do Micro plus 3. generácie 2,25 l a prilejte 200 ml vody.
5. Priklopte a varte 8 min. v mikrovlnnej rúre na 800 W. Nechajte 2 min. odstáť.
6. Pridajte cherry paradajky, fazuľu z konzervy, hrášok, cestoviny a soľ.
7. Dolejte 600 ml vody, priklopte a varte 10 min. v mikrovlnnej rúre na 800 W, až budú cestoviny „al dente” (pre mäkšiu zeleninu
a cestoviny pridajte ešte 2 min.). Nechajte 5 min. odstáť.
8. Omyte a osušte lístky bazalky. Rozložte niekoľko lístkov okolo pokrmu na ozdobu.
9. V Tajfúne rozmixujte píniové oriešky a cesnak. Pridajte olej, štipku soli a bazalku, potom znovu mixujte. Pesto dajte do Malej
hitparády 300 ml.
10. Oba syry nastrúhajte na Mlynčeku alebo na Mlynčeku II s Nástavcom na jemné strúhanie. Nastrúhaný syr potom vsypte do pripraveného pesta.
11. Polievku minestrone podávajte s lyžicou pesta, s lístkami bazalky pokvapkanými trochou olivového oleja.