Ingredients (8 people):
- 250 g sušienok spekulatius
- 300 g varených gaštanov
- 200 g foie gras (možno nahradiť mletým bravčovým mäsom)
- 2 perličky (každá približne 1,5 kg)
- 3 lyžice brandy
- 50 g masla
- Soľ a korenie
- 2 buľvy zeleru (približne 800 g každá)
- 2 lyžice olivového oleja
- Koktailové špajle
Preparation time: 25 min.
Cooking time: 2 h 35 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: advanced
Costs: high
Preparation:
Rúru predhrejte na 180 °C / st. 6.
V Supersonic šéfovi nasekajte spekulatius sušienky v dvoch dávkach, kým nebudú úplne rozdrvené. Potom zvlášť nasekajte gaštany. Paštétu Foie gras nakrájajte na kocky.
V Rýchlokyske 3 l zmiešajte rozmixované sušienky a gaštany s kúskami paštéty pomocou Silikónovej stierky II.
Touto zmesou naplňte vnútro perličiek a uzavrite ich špajľou.
Perličky vložte do Ultra pro nádoby 5,7 l. Na vrch dajte kúsky masla a prelejte malým množstvom brandy. Ochuťte soľou a korením.
Prikryte vekom a pečte 1 hodinu a 45 minút. Po upečení vyberte nádobu z rúry a nechajte 5 minút odstáť.
Olúpte buľvy zeleru, nakrájajte ich na 8 kusov a vytvorte z nich hranolky pomocou Mriežky na hranolky 10 mm. Vložte ich do Hitparády 2 l, prilejte olej a poriadne pretrepte, aby sa všetky hranolky dobre obalili olejom.
Hranolky dajte do nádoby Ultra pro lasagne 3,3 l, priklopte a pečte 40 minút na 210 ° C / st. 7, potom pečte odkryté ďalších 10 minút.
Pokiaľ perličky vychladli, ohrejte ich v rúre. Nakrájajte ich na kúsky a podávajte s plnkou, zelerovými hranolkami a preliate výpekom.
Additional Note:
Tip: Zeler môžete nakrájať na hranolky i pomocou Mandolíny (nastavenie 9;9).