Skip to content
Back to Recipes

Perlička s zelerovými hranolkami

Perlička s zelerovými hranolkami

Ingredients (8 people):

  • 250 g sušienok spekulatius
  • 300 g varených gaštanov
  • 200 g foie gras (možno nahradiť mletým bravčovým mäsom)
  • 2 perličky (každá približne 1,5 kg)
  • 3 lyžice brandy
  • 50 g masla
  • Soľ a korenie
  • 2 buľvy zeleru (približne 800 g každá)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Koktailové špajle

Preparation time: 25 min.

Cooking time: 2 h 35 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: advanced

Costs: high

Preparation:

  • Rúru predhrejte na 180 °C / st. 6.

  • V Supersonic šéfovi nasekajte spekulatius sušienky v dvoch dávkach, kým nebudú úplne rozdrvené. Potom zvlášť nasekajte gaštany. Paštétu Foie gras nakrájajte na kocky.

  • V Rýchlokyske 3 l zmiešajte rozmixované sušienky a gaštany s kúskami paštéty pomocou Silikónovej stierky II.

  • Touto zmesou naplňte vnútro perličiek a uzavrite ich špajľou.

  • Perličky vložte do Ultra pro nádoby 5,7 l. Na vrch dajte kúsky masla a prelejte malým množstvom brandy. Ochuťte soľou a korením.

  • Prikryte vekom a pečte 1 hodinu a 45 minút. Po upečení vyberte nádobu z rúry a nechajte 5 minút odstáť.

  • Olúpte buľvy zeleru, nakrájajte ich na 8 kusov a vytvorte z nich hranolky pomocou Mriežky na hranolky 10 mm. Vložte ich do Hitparády 2 l, prilejte olej a poriadne pretrepte, aby sa všetky hranolky dobre obalili olejom.

  • Hranolky dajte do nádoby Ultra pro lasagne 3,3 l, priklopte a pečte 40 minút na 210 ° C / st. 7, potom pečte odkryté ďalších 10 minút.

  • Pokiaľ perličky vychladli, ohrejte ich v rúre. Nakrájajte ich na kúsky a podávajte s plnkou, zelerovými hranolkami a preliate výpekom.

Additional Note:

Tip: Zeler môžete nakrájať na hranolky i pomocou Mandolíny (nastavenie 9;9).