GAZPACHO S FENIKLOM
Inštrukcie
Ingrediencie
4 osôb
- 5 paradajok
- 1 červená paprika
- 1 uhorka
- 1 strúčika cesnaku
- 25 ml vínneho octu
- 30 ml olivového oleja
- 5 g sare
- 5 g piper
- 1 malý fenikel
- 250 ml dobre vychladenej vysokopercentnej smotany
- 1 g feniklových semienok
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
Trvanie
15 minútÚroveň obtiažnosti
strednáPriemerná cena
strednáInštrukcie
-
Zeleninu ošúpte Univerzálnou škrabkou a všetko okrem fenikla nakrájajte na kocky
-
Paradajky rozmixujte v Super šéfovi a vzniknuté pyré prelejte do Merného mixu II 2 l.
-
V Super šéfovi rozmixujte papriku, uhorku, cesnak, ocot a 25 ml olivového oleja. Túto zmes prilejte k paradajkovému pyré. Dochuťte soľou a čiernym korením.
-
Na Mandolíne nakrájajte fenikel na tenké plátky. Zľahka osoľte a premiešajte s 5 ml olivového oleja.
-
Gazpacho podávajte v pohároch s feniklovou penou a ozdobené plátkami fenikla.
-
FENIKLOVÁ PENA:
V Rýchliku II vyšľahajte smotanu. Pridajte feniklové semienka, soľ a čierne korenie.
-
Podávajte dobre vychladené.