Ak si budete ďalej prehliadať túto stránku, akceptujete používanie súborov cookie, vďaka ktorým získavame štatistiky návštevníkov a ktoré nám umožňujú poskytnúť vám cielený obsah prispôsobený vašim záujmom a zabezpečujú interakciu so sociálnymi sieťami.  Ďalšie informácie o súboroch cookie a ich nastaveniach nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov.

Dezert Bezmäsité
Späť k výsledkom

Medové koláčiky

  • Tupperware Medové koláčiky

Inštrukcie

Ingrediencie

  • 8 osôb

Cesto:

210 g polohrubej múky

100 g práškového cukru

90 g masla

1 vajíčko

3 lyžice medu

Citrónová kôra

½ prášku do pečiva

Poleva:

140 g práškového cukru

1 bielok

 

Trvanie

15 minút

Čas varenia

10 minút

Úroveň obtiažnosti

ľahká

Priemerná cena

nízka




Inštrukcie

 

Príprava:

1. Predhrejte rúru  na 150 °C.

2. Do Misy na šľahanie 5 l postupne dajte všetky ingrediencie a spracujte hladké konzistentné cesto, ktoré necháte oddýchnuť v chlade do druhého dňa.

3. Apollo podložku trochu poprášte múkou a Valčekom II vyvaľkajte 0,5 cm hrubé cesto.

4. Pomocou Vykrajovačiek vykrájajte cesto, koláčiky umiestnite na Silikónovú podložku s okrajom (položenú na studenom rošte z rúry) a vložte do rúry. Pozor, pečú sa rýchlo. Koláčiky nechajte vychladnúť.

5. Pripravte si polevu: Pomocou Silikónovej stierky II vymiešajte cukor s bielkom do hladka.

6. Vychladnuté koláčiky  ozdobte bielou polevou a inými cukrárskymi dekoráciami podľa vlastnej fantázie. Medové koláčiky musíte nechať zmäknúť niekoľko dní.

 

Top