Skip to content
Back to Recipes

Čokoládový koláč s hruškami

Čokoládový koláč s hruškami

Ingredients (8 people):

  • 150 g tmavej čokolády
  • 125 g nesoleného masla
  • 1 l vriacej vody (na vodný kúpeľ)
  • 50 ml mlieka (alternatívne rastlinného)
  • 5 vajíčok
  • 200 g hladkej múky
  • 10 ml kypriaceho prášku do pečiva (±2 lyžičky)
  • 50 g kakaového prášku (preosiateho)
  • 130 g krupicového cukru
  • 400 g kompótovaných hrušiek (scedených*)
  • Na vymastenie a vysypanie Ultra pro
  • 15 g nesoleného masla
  • 15 g krupicového cukru

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 60 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Čokoládu nalámte na malé kúsky do Misy ultimátum 1 l. Pridajte maslo nakrájané na malé kúsky.

  • Pripravte si vodný kúpeľ: Do Misy ultimátum 3,5 l nalejte približne 1 l vriacej vody a potom do nej opatrne umiestnite Misu ultimátum 1 l s čokoládou a maslom. Nechajte stáť odokryté 15 minút, pričom v polovici času čokoládu premiešajte.

  • Misu ultimátum 1 l vyberte z vodného kúpeľa. Prilejte mlieko a pridajte vajíčka jedno po druhom. Miešajte, kým nevznikne konzistentná zmes.

  • Rúru predhrejte na 180 °C / st. 6 bez režimu s ventilátorom s mriežkou umiestnenou na druhej najnižšej úrovni v rúre.

  • Do prázdnej a vysušenej Misy ultimátum 3,5 l nasypte múku, kypriaci prášok do pečiva, kakaový prášok a cukor, uzavrite ju vekom a dobre s ňou zatraste, aby sa suroviny prepojili.

  • Pridajte rozpustenú čokoládovú zmes. Misku uzavrite a traste s ňou po dobu 30 sekúnd alebo kým nebudete počuť žiadny hluk.

  • Hrušky nakrájajte na kocky a opatrne vmiešajte do cesta.

  • Nádobu Ultra pro 2 l vymažte maslom a posypte cukrom.

  • Cesto nalejte do nádoby a pečte odkryté 45-50 minút.

  • Pred vyklopením nechajte koláč odstáť 10-15 minút a podávajte ho úplne vychladnutý.

Additional Note:

TIP:
* Použite Misu ultimátum 2 l s Ochranným vekom na scedenie šťavy z konzervovaných hrušiek.