Ingredients (8 people):
- 150 g tmavej čokolády
- 125 g nesoleného masla
- 1 l vriacej vody (na vodný kúpeľ)
- 50 ml mlieka (alternatívne rastlinného)
- 5 vajíčok
- 200 g hladkej múky
- 10 ml kypriaceho prášku do pečiva (±2 lyžičky)
- 50 g kakaového prášku (preosiateho)
- 130 g krupicového cukru
- 400 g kompótovaných hrušiek (scedených*)
- Na vymastenie a vysypanie Ultra pro
- 15 g nesoleného masla
- 15 g krupicového cukru
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 60 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Čokoládu nalámte na malé kúsky do Misy ultimátum 1 l. Pridajte maslo nakrájané na malé kúsky.
Pripravte si vodný kúpeľ: Do Misy ultimátum 3,5 l nalejte približne 1 l vriacej vody a potom do nej opatrne umiestnite Misu ultimátum 1 l s čokoládou a maslom. Nechajte stáť odokryté 15 minút, pričom v polovici času čokoládu premiešajte.
Misu ultimátum 1 l vyberte z vodného kúpeľa. Prilejte mlieko a pridajte vajíčka jedno po druhom. Miešajte, kým nevznikne konzistentná zmes.
Rúru predhrejte na 180 °C / st. 6 bez režimu s ventilátorom s mriežkou umiestnenou na druhej najnižšej úrovni v rúre.
Do prázdnej a vysušenej Misy ultimátum 3,5 l nasypte múku, kypriaci prášok do pečiva, kakaový prášok a cukor, uzavrite ju vekom a dobre s ňou zatraste, aby sa suroviny prepojili.
Pridajte rozpustenú čokoládovú zmes. Misku uzavrite a traste s ňou po dobu 30 sekúnd alebo kým nebudete počuť žiadny hluk.
Hrušky nakrájajte na kocky a opatrne vmiešajte do cesta.
Nádobu Ultra pro 2 l vymažte maslom a posypte cukrom.
Cesto nalejte do nádoby a pečte odkryté 45-50 minút.
Pred vyklopením nechajte koláč odstáť 10-15 minút a podávajte ho úplne vychladnutý.
Additional Note:
TIP:
* Použite Misu ultimátum 2 l s Ochranným vekom na scedenie šťavy z konzervovaných hrušiek.