Skip to content
Back to Recipes

JAHODOVO-VANILKOVÁ ZMRZLINA

JAHODOVO-VANILKOVÁ ZMRZLINA

Ingredients (8 people):

  • 1 vanilkový lusk
  • 200 ml vychladenej vysokopercentnej smotany
  • 200 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 300 g čerstvých jahôd
  • 2 bielka
  • 75 g práškového cukru

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 8 h

Difficulty: easy

Preparation:

  • Univerzálnym nožom U-series pozdĺžne rozrežte vanilkový lusk a vyškriabte z neho semienka.

  • V Rýchliku II vyšľahajte vychladenú smotanu dotuha. Pridajte vanilkové semienka, polovicu kondenzovaného mlieka a zľahka premiešajte Silikónovou stierkou II. Zmes dajte do Merného mixu II 2 l a odložte bokom.

  • Jahody opláchnite a osušte. Vložte ich do Tajfúna a rozmixujte dohladka. Pridajte druhú polovicu kondenzovaného mlieka a znova premixujte.

  • V opláchnutom Rýchliku II vyšľahajte bielka dotuha. Pridajte práškový cukor a zamiešajte. Silikónovou stierkou II jemne vmiešajte jahodovú zmes.

  • Obe zmesi striedavo navrstvite do Dezertnej formy.

  • Formu vložte do mrazničky najmenej na 8 hod.

  • Zmrzlinu ľahšie vyberiete, keď budete formu pár sekúnd potierať na vonkajšej strane hubkou namočenou do teplej vody. Pred podávaním nechajte zmrzlinu 10 min. povoliť pri izbovej teplote.

Additional Note: