Ingredients (8 people):
- 1 vanilkový lusk
- 200 ml vychladenej vysokopercentnej smotany
- 200 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 300 g čerstvých jahôd
- 2 bielka
- 75 g práškového cukru
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Standing time: 8 h
Difficulty: easy
Preparation:
Univerzálnym nožom U-series pozdĺžne rozrežte vanilkový lusk a vyškriabte z neho semienka.
V Rýchliku II vyšľahajte vychladenú smotanu dotuha. Pridajte vanilkové semienka, polovicu kondenzovaného mlieka a zľahka premiešajte Silikónovou stierkou II. Zmes dajte do Merného mixu II 2 l a odložte bokom.
Jahody opláchnite a osušte. Vložte ich do Tajfúna a rozmixujte dohladka. Pridajte druhú polovicu kondenzovaného mlieka a znova premixujte.
V opláchnutom Rýchliku II vyšľahajte bielka dotuha. Pridajte práškový cukor a zamiešajte. Silikónovou stierkou II jemne vmiešajte jahodovú zmes.
Obe zmesi striedavo navrstvite do Dezertnej formy.
Formu vložte do mrazničky najmenej na 8 hod.
Zmrzlinu ľahšie vyberiete, keď budete formu pár sekúnd potierať na vonkajšej strane hubkou namočenou do teplej vody. Pred podávaním nechajte zmrzlinu 10 min. povoliť pri izbovej teplote.
Additional Note: