Skip to content
Back to Recipes

Gratinovaná mrkva, červená repa a pór

Gratinovaná mrkva, červená repa a pór

Ingredients (4 OSOBY):

  • 400 g póru (len biela časť)
  • 1 l vriacej vody
  • 500 g mrkvy
  • 500 g surovej červenej repy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 ks jarnej cibuľky
  • 3 tbsp olivového oleja
  • 6 ks petržlenovej vňate
  • 50 g strúhanky
  • 30 g najemno namletých lieskových orieškov
  • Soľ a čierne korenie
  • 2 tbsp shoyu alebo sójovej omáčky

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 1 h

Standing time: 10 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Rúru predhrejte na 220 °C / st. 7-8 v režime s ventilátorom.

  • Bielu časť póru nakrájajte na 2 cm kúsky (zelenú časť použite

    napr. na polievku). Pórik dajte do Ultra pro nádoby 2 l, zalejte 1 l

    vriacej vody, prikryte a nechajte 10 minút odstáť. Potom sceďte.

  • Mrkvu ošúpte a nakrájajte na 1 cm široké plátky. Červenú repu ošúpte, nakrájajte na ±2 cm kocky, potom ju opláchnite a osušte na papierovou utierkou.

  • Olúpte strúčiky cesnaku, rozrežte ich na polovice a odstráňte zelené jadro. Jarné cibuľky pozdĺžne rozkrojte.

  • Do Ultra pro pridajte mrkvu, červenú repu, 2 strúčiky cesnaku

    a jarnú cibuľku. Pokvapkajte olivovým olejom a jemne premiešajte Silikónovou stierkou II.

  • Prikryte vekom a pečte 40 minút.

  • V Supersonic tajfúne nasekajte petržlenovú vňať so zvyšným strúčikom cesnaku. Pridajte strúhanku, pomleté lieskové oriešky, štipku soli a opäť rozmixujte.

  • Po 40 minútach pridajte shoyu, čierne korenie a jemne premiešajte. Vrch posypte zmesou z tajfúna.

  • Pečte odkryté ďalších 20 minút na 190 °C / st. 6-7 a podávajte.

Additional Note:

REPA môže pomôcť pri procese detoxikácie v pečeni. Obsahuje látky, ktoré pomáhajú stimulovať funkciu pečene a čistiť krv.