Skip to content
Back to Recipes

PIVNÝ CHLIEB

PIVNÝ CHLIEB

Ingredients (1 BOCHNÍK):

  • 600 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžičky soli
  • 150 g semienok alebo orechov podľa vášho výberu (tekvicové, slnečnicové, ľanové, sezamové)
  • 500 ml piva
  • 15 g masla + 1 lyžica múky na vysypanie Ultra pro
  • 1 lyžica vody

Preparation time: 5 min.

Cooking time: 1 h

Difficulty: easy

Preparation:

  • Rúru predhrejte na 200 °C / st. 6-7.

  • V Kuchtíkovi 4,5 l zmiešajte múku a kypriaci prášok do pečiva. Pridajte soľ, semienka a pivo. Silikónovou stierkou II vymiešajte cesto, kým nebude pružné.

  • Ultra pro na chlieb 1,8 l vymažte maslom a vysypte múkou.

  • Cesto preložte do Ultra pro a pokvapkajte 1 lyžicou vody.

  • Prikryte vekom a pečte asi 45 min. Potom veko odstráňte a pečte ďalších 15 minút.

  • Chlieb vyklopte na mriežku a nechajte vychladnúť.

Additional Note: