Skip to content
Back to Recipes

Plnené croissanty

Plnené croissanty

Ingredients (8 people):

- 1 lístkové cesto (ø 32 cm)
- Trochu vody na zabalenie croissantov
- 1 žĺtok + 15 ml mlieka na potieranie
- 30 ml krupicového cukru alebo javorového sirupu
- Jahodový džem na naplnenie

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 12 min.

Difficulty: easy

Preparation:

1. Rozbaľte cesto a nakrájajte ho na Apollo croissante.
2. Silikónovou mašľovačkou II navlhčite okraj každého trojuholníka vodou, aby ste ho mohli uzavrieť, keď bude naplnený.
3. Dlaňou jemne označte miesto v ceste, kam dáte jednu lyžičku džemu pre mini croissanty a dve lyžičky pre väčšie croissanty.
4. Prstom zľahka zdvihnite cesto a od širokého konca začnite rolovať. Opakujte postup s každým trojuholníkom cesta.
5. Croissanty umiestnite na Silikónovú podložku s okrajom. Rozložte ich tak, aby medzi nimi bol priestor, pretože sa pri pečení zväčšia.
6. Potrite ich žĺtkom, jemne posypte cukrom alebo pokvapkajte sirupom.
7. Pečte v predhriatej rúre 10-12 min. na 200 ˚C / st. 6-7.