Skip to content
Back to Recipes

Diabolské vajíčka

Diabolské vajíčka

Ingredients (12 people):

  • 6 vajíčok uvarených natvrdo
  • 55 g majonézy
  • 10 ml dijonskej horčice (±2 lyžičky)
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • NÁPLNE:
  • Tradičná:
  • 5 ml pálivej omáčky (voliteľné) (±1 lyžička)
  • Údená paprika na ozdobenie
  • Údený losos:
  • 40 g nadrobno nakrájaného údeného lososa
  • 30 g kyslej smotany
  • 10 ml kaparov s nálevom (±2 lyžičky)
  • 10 ml nadrobno nakrájanej červenej cibule (±2 lyžičky)
  • 5 ml čerstvého kôpru (±1 lyžička)
  • Pikantné chorizo:
  • 60 g nadrobno nakrájaného vareného choriza
  • 5 ml sušeného koriandra (±1 lyžička)
  • 2 ml rasce (±½ lyžičky)
  • 1 ml čili (±¼ lyžičky)
  • Šťava z 1 limetky

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Vajíčka pozdĺžne rozpoľte a žĺtky vydlabte.

  • V Supersonic tajfúne rozmixujte žĺtky, majonézu, horčicu, soľ a čierne korenie dohladka.

  • Žĺtkovú zmes naberte pomocou Dávkovača na zmrzlinu a kopček opatrne vložte do dutiny bielka. Týmto spôsobom naplňte všetky zvyšné polovice vajec.

  • Po naplnení ich ozdobte bylinkami alebo iným korením

    podľa vlastnej chuti.

Additional Note:

Tip: Na ozdobu použite údenú papriku, čerstvý kôpor alebo chorizo.