Skip to content
Back to Recipes

Parfait s müsli a jogurtom

Parfait s müsli a jogurtom

Ingredients (1 people):

  • INGREDIENCIE NA 7 PORCIÍ:
  • 200 g ovsených vločiek (±2 šálky)
  • 100 g mandľových plátkov (± 1 šálka)
  • 30 ml oleja (slnečnicového, repkového) (± 2 lyžice)
  • 100 g medu (± ½ šálky)
  • Prísady:
  • 100 g jahôd, malín, manga, broskýň, alebo iného mäkkého ovocia
  • 15 g krupicového cukru (± 1 lyžica)
  • 250 g bieleho jogurtu (± 2 šálky)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 17 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Príprava müsli na týždeň:

    • Z rúry vyberte mriežku a predhrejte ju na 160 °C / st. 5 - 6 v režime s ventilátorom.
    • V miske zmiešajte prísady na pečené müsli a premiešajte ich Silikónovou stierkou II, kým sa neprepoja.
    • Silikónovú podložku s okrajom položte na studenú mriežku alebo plech na pečenie a zmes na ňu rovnomerne rozotrite.
    • Pečte 15 - 17 minút. Počas pečenia niekoľkokrát premiešajte, aby sa müsli rovnomerne opieklo. Pri manipulácii vždy používajte Silikónové rukavice.
    • Upečené müsli nechajte vychladnúť a potom ho uložte do vzduchotesnej nádoby.*
  • Na dochutenie:
    Každý deň si môžete pripraviť inú ovocnú polevu (coulis). Vyberte si ovocie a rozmixujte** ho s cukrom do hladka.

  • Do Uni barelu 550 ml dajte jogurt a ovocnú polevu. Müsli nasypte do samostatnej nádoby, aby zostalo chrumkavé.

  • Až budete mať na parfait chuť, ozdobte ho müsli a podávajte.

Additional Note:

Tip:
* Vzduchotesné nádoby One Touch Fresh™ Orion sa perfektne hodia na skladovanie potravín.
** Supersonic tornádo dokonale rozmixuje mäkké ovocie v priebehu okamihu.