Skip to content
Back to Recipes

Krémová brokolica s parmezánom

Krémová brokolica s parmezánom

Ingredients (6 people):

  • 3 veľké brokolice (±1,5 kg)
  • 1 malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 75 ml olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie
  • 150 g parmezánu
  • 60 g hladkej múky
  • 60 ml slnečnicového oleja
  • 600 ml mlieka izbovej teploty
  • 1 Štipka nastrúhaného muškátového orieška
  • 250 ml vysokopercentnej smotany

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 40 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Rúru predhrejte na 250 °C / st. 8-9.

  • Brokolicu umyte, osušte a nakrájajte na menšie ružičky.

  • Cibuľu a cesnak ošúpte a nadrobno nasekajte v Supersonic tornáde.

  • Vo veľkej mise premiešajte brokolicu s nasekanou cibuľou a cesnakom, olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Zmes dajte do Ultra pro lasagne 3,3 l, prikryte vekom a pečte 20 minút.

  • Teplotu rúry znížte na 220 °C / st. 7-8.

  • Nastrúhajte parmezán pomocou Mlynčeka na syr II.

  • V Micro plus kanvici 1 l zmiešajte múku so slnečnicovým olejom. Pridajte soľ a čierne korenie a za stáleho miešania opatrne prilievajte mlieko*. Prikryte vekom a varte v mikrovlnnej rúre 3 min. na 600 W. Zmes premiešajte a varte ďalšie 2 minúty. Pridajte muškátový oriešok, polovicu nastrúhaného parmezánu, smotanu a opäť premiešajte.

  • Brokolicu zalejte smotanovou zmesou, posypte zvyšným parmezánom a pečte odkryté asi 15 minút.

Additional Note:

* Optimum II metla hrebeň je vhodná na miešanie surovín v Micro plus kanvici 1 l, pretože nepoškriabe jej povrch.