Skip to content
Back to Recipes

Ryžové krokety so syrom

Ryžové krokety so syrom

Ingredients (24 people):

  • 90 g syra (ementál, parmezán)
  • 270 g ryže na rizoto (Arborio)
  • 700 ml vody
  • 30 g zmäknutého neochuteného masla
  • Soľ a čierne korenie
  • Na obalenie:
  • 30 g strúhanky
  • 65 g syra (ementál, parmezán)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 38 min.

Standing time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Nastrúhajte 90 g syra a zvlášť 65 g syra pomocou

    Mlynčeka na syr II.

  • Ryžu prepláchnite a sceďte na Perfektnom cedítku.

  • Potom ju nasypte do Veľkého ryžovača 3 l, prikryte vekom a varte

    v mikrovlnnej rúre 16-18 min. na 600 W. Nechajte 5 minút odstáť.

    Ak na na dne nádoby zostane voda, ryžu povarte ďalšie 1-2 minúty.

  • Pridajte maslo, strúhaný syr, soľ, čierne korenie a miešajte, kým sa maslo

    úplne nerozpustí. Nechajte odstáť 10-15 minút.

    Nečakajte príliš dlho, inak zmes stuhne a bude ťažké z nej vyrábať krokety.

  • Z rúry vyberte mriežku a predhrejte ju na 220 °C / st. 7-8 v režime

    s ventilátorom.

  • Pripravte strúhanku: V Supersonic šéfovi rozmixujte strúhanku

    s nastrúhaným syrom a potom zmes nasypte do stredne veľkej misy.

  • Silikónovú podložku s okrajom položte na studenú mriežku

    alebo plech na pečenie.

  • Dávkovačom na zmrzlinu so stredným nadstavcom naberajte ryžové cesto, vyformujte krokety, obaľte ich v strúhankovo-syrovej zmesi a potom rovnomerne rozložte na podložku.

  • Pečte asi 20 minút. Podávajte ako predjedlo so zeleninovým šalátom.

Additional Note: