Ingredients (4 people):
- 5 paradajok
- 1 červená paprika
- 1 uhorka
- 1 strúčika cesnaku
- 25 ml vínneho octu
- 30 ml olivového oleja
- 5 g sare
- 5 g piper
- 1 malý fenikel
- 250 ml dobre vychladenej vysokopercentnej smotany
- 1 g feniklových semienok
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: average
Preparation:
Zeleninu ošúpte Univerzálnou škrabkou a všetko okrem fenikla nakrájajte na kocky
Paradajky rozmixujte v Super šéfovi a vzniknuté pyré prelejte do Merného mixu II 2 l.
V Super šéfovi rozmixujte papriku, uhorku, cesnak, ocot a 25 ml olivového oleja. Túto zmes prilejte k paradajkovému pyré. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Na Mandolíne nakrájajte fenikel na tenké plátky. Zľahka osoľte a premiešajte s 5 ml olivového oleja.
Gazpacho podávajte v pohároch s feniklovou penou a ozdobené plátkami fenikla.
-
FENIKLOVÁ PENA:
V Rýchliku II vyšľahajte smotanu. Pridajte feniklové semienka, soľ a čierne korenie.
Podávajte dobre vychladené.
Additional Note: