Skip to content
Back to Recipes

GAZPACHO S FENIKLOM

GAZPACHO S FENIKLOM

Ingredients (4 people):

  • 5 paradajok
  • 1 červená paprika
  • 1 uhorka
  • 1 strúčika cesnaku
  • 25 ml vínneho octu
  • 30 ml olivového oleja
  • 5 g sare
  • 5 g piper
  • 1 malý fenikel
  • 250 ml dobre vychladenej vysokopercentnej smotany
  • 1 g feniklových semienok
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Zeleninu ošúpte Univerzálnou škrabkou a všetko okrem fenikla nakrájajte na kocky

  • Paradajky rozmixujte v Super šéfovi a vzniknuté pyré prelejte do Merného mixu II 2 l.

  • V Super šéfovi rozmixujte papriku, uhorku, cesnak, ocot a 25 ml olivového oleja. Túto zmes prilejte k paradajkovému pyré. Dochuťte soľou a čiernym korením.

  • Na Mandolíne nakrájajte fenikel na tenké plátky. Zľahka osoľte a premiešajte s 5 ml olivového oleja.

  • Gazpacho podávajte v pohároch s feniklovou penou a ozdobené plátkami fenikla.

  • FENIKLOVÁ PENA:

    V Rýchliku II vyšľahajte smotanu. Pridajte feniklové semienka, soľ a čierne korenie.

  • Podávajte dobre vychladené.

Additional Note: