Ingredients (8 people):
- 1 kg mletého lososa (bez kože)
- 1 zväzok jemne nasekaného kôpru
- 30 ml najemno nasekanej pažítky (±2 lyžice)
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- 15 ml olivového oleja na vyprážanie (±1 lyžica)
- Avokádová majonéza:
- 3 vetvičky koriandra
- 1 veľké zrelé avokádo
- 75 g majonézy (±⅓ šálky)
- 1/2 limetky (Šťava)
- Soľ a čierne korenie
- Na podávanie:
- Hamburgerové žemle, nakrájaná červená cibuľa, nakrájaná uhorka, šalát...
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 20 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: easy
Preparation:
V Mise ultimátum 3 l dôkladne premiešajte mletého lososa, pažítku, kôpor, soľ, čierne korenie, aby sa ingrediencie prepojili.
Zmes rozdeľte na 8 rovnakých porcií a pomocou Hamburgrovača vytvarujte hamburgery.
Veľkú panvicu pokvapkajte olejom a rozohrejte na strednom plameni. Hamburgery opekajte 3-4 minúty z každej strany dozlata (vnútorná teplota mäsa by mala dosiahnuť cca 63 °C).
Pred podávaním vyberte hamburgery z panvice a nechajte ich 5 minút odpočívať.
Koriander nasekajte najemno v Supersonic tajfúne. Odstráňte nadstavec s čepeľami a nahraďte ho metličkou. Pridajte zvyšné prísady na avokádovú majonézu, prikryte vekom a niekoľkokrát potiahnite za šnúrku, kým majonéza nebude hladká a jemná.
Hamburgery podávajte v hamburgerovej žemli s avokádovou majonézou a ďalšími ingredienciemi podľa vašej chuti.
Additional Note: