Skip to content
Back to Recipes

Lososový hamburger s bylinkami

Lososový hamburger s bylinkami

Ingredients (8 people):

  • 1 kg mletého lososa (bez kože)
  • 1 zväzok jemne nasekaného kôpru
  • 30 ml najemno nasekanej pažítky (±2 lyžice)
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 15 ml olivového oleja na vyprážanie (±1 lyžica)
  • Avokádová majonéza:
  • 3 vetvičky koriandra
  • 1 veľké zrelé avokádo
  • 75 g majonézy (±⅓ šálky)
  • 1/2 limetky (Šťava)
  • Soľ a čierne korenie
  • Na podávanie:
  • Hamburgerové žemle, nakrájaná červená cibuľa, nakrájaná uhorka, šalát...

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • V Mise ultimátum 3 l dôkladne premiešajte mletého lososa, pažítku, kôpor, soľ, čierne korenie, aby sa ingrediencie prepojili.

  • Zmes rozdeľte na 8 rovnakých porcií a pomocou Hamburgrovača vytvarujte hamburgery.

  • Veľkú panvicu pokvapkajte olejom a rozohrejte na strednom plameni. Hamburgery opekajte 3-4 minúty z každej strany dozlata (vnútorná teplota mäsa by mala dosiahnuť cca 63 °C).

  • Pred podávaním vyberte hamburgery z panvice a nechajte ich 5 minút odpočívať.

  • Koriander nasekajte najemno v Supersonic tajfúne. Odstráňte nadstavec s čepeľami a nahraďte ho metličkou. Pridajte zvyšné prísady na avokádovú majonézu, prikryte vekom a niekoľkokrát potiahnite za šnúrku, kým majonéza nebude hladká a jemná.

  • Hamburgery podávajte v hamburgerovej žemli s avokádovou majonézou a ďalšími ingredienciemi podľa vašej chuti.

Additional Note: