Skip to content
Back to Recipes

Jogurtovo–citrónový snehuliak

Jogurtovo–citrónový snehuliak

Ingredients (6 people):

- 125 g jogurtu
- 150 g krupicového cukru
- 200 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva (± 5 ml)
- 3 vajíčka (strednej veľkosti)
- 150 g rozpusteného masla
- Kôra z 1 bio citróna

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 45 min.

Difficulty: easy

Preparation:

1. Predhrejte rúru na 180 °C / st. 6.
2. V Mernom mixe II 2 l vymiešajte všetky ingrediencie jednu po druhej v uvedenom poradí. Vždy premiešajte Silikónovou
stierkou II. Cesto by malo byť konzistentné.
3. Umiestnite Silikónovú formu snehuliak na studenú mriežku z rúry.
4. Zmes nalejte do formy a dajte do spodnej časti rúry.
5. Pečte asi 45 min. Pred vyklopením z formy nechajte vychladnúť. Vyberte snehuliaka a ozdobte ho podľa vlastnej fantázie.

Tip: Pokiaľ vám zostane citrónová šťava, zmrazte ju a použite neskôr do iného receptu.