Skip to content
Back to Recipes

Kurací boršč

Kurací boršč

Ingredients (4 OSOBY):

  • 1 kuracie stehno
  • Soľ a čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g zemiakov
  • 100 g mrkvy
  • 200 g červenej repy
  • 1 cibuľa
  • 300 g kapusta
  • 25 g paradajkového pretlaku
  • 1.5 l vody
  • 40 g masla
  • Na podávanie:
  • Niekoľko lístkov zelených byliniek
  • Čili paprička
  • Jarná cibuľka
  • Kyslá smotana

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 15 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Kuracie stehno vložte do Ultra pro nádoby 3,5 l. Pridajte soľ,

    čierne korenie, bobkový list a olúpaný cesnak.

  • Zeleninu ošúpte a nakrájajte na Mandolíne: zemiaky na tyčinky (9;9), mrkvu a červenú repu na julienne hranolky (1;6), cibuľu a kapustu

    na plátky (1/uzamknutá pozícia).

  • Nakrájanú zeleninu pridajte do Ultra pro v poradí: kapusta, zemiaky, červená repa, mrkva a cibuľa.

  • V Mix fixe II 350 ml pretrepte paradajkový pretlak s 200 ml vody

    a obsah potom nalejte do Ultra pro.

  • Na vrch položte malé kúsky masla a nalejte vodu, kým nebude všetko ponorené. Nemiešajte.

  • Ultra pro prikryte vekom a vložte do mikrovlnnej rúry na 20 minút na 600 W.

  • Rúru predhrejte na 220 °C / st. 7-8 a povarte v nej polievku

    ďalších 30 minút.

  • Nechajte odstáť 15 minút.

  • Kuracie stehno vyberte z polievky, vykostite, nakrájajte na malé kúsky a vráťte do polievky.

  • Jarnú cibuľku a čili papričku nakrájajte na kolieska. Polievku podávajte posypanú bylinkami, čili papričkou, jarnou cibuľkou

    a kyslou smotanou.

Additional Note:

Tip: Boršč nechajte deň uležať. Bude mať výraznejšiu chuť.