Ingredients (4 OSOBY):
- 1 kuracie stehno
- Soľ a čierne korenie
- 1 bobkový list
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g zemiakov
- 100 g mrkvy
- 200 g červenej repy
- 1 cibuľa
- 300 g kapusta
- 25 g paradajkového pretlaku
- 1.5 l vody
- 40 g masla
- Na podávanie:
- Niekoľko lístkov zelených byliniek
- Čili paprička
- Jarná cibuľka
- Kyslá smotana
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: average
Preparation:
-
Kuracie stehno vložte do Ultra pro nádoby 3,5 l. Pridajte soľ,
čierne korenie, bobkový list a olúpaný cesnak.
-
Zeleninu ošúpte a nakrájajte na Mandolíne: zemiaky na tyčinky (9;9), mrkvu a červenú repu na julienne hranolky (1;6), cibuľu a kapustu
na plátky (1/uzamknutá pozícia).
Nakrájanú zeleninu pridajte do Ultra pro v poradí: kapusta, zemiaky, červená repa, mrkva a cibuľa.
-
V Mix fixe II 350 ml pretrepte paradajkový pretlak s 200 ml vody
a obsah potom nalejte do Ultra pro.
Na vrch položte malé kúsky masla a nalejte vodu, kým nebude všetko ponorené. Nemiešajte.
Ultra pro prikryte vekom a vložte do mikrovlnnej rúry na 20 minút na 600 W.
-
Rúru predhrejte na 220 °C / st. 7-8 a povarte v nej polievku
ďalších 30 minút.
Nechajte odstáť 15 minút.
Kuracie stehno vyberte z polievky, vykostite, nakrájajte na malé kúsky a vráťte do polievky.
-
Jarnú cibuľku a čili papričku nakrájajte na kolieska. Polievku podávajte posypanú bylinkami, čili papričkou, jarnou cibuľkou
a kyslou smotanou.
Additional Note:
Tip: Boršč nechajte deň uležať. Bude mať výraznejšiu chuť.