Skip to content
Back to Recipes

Pohánkové kupole s mangoldom

Pohánkové kupole s mangoldom

Ingredients (3 people):

150 g pohánky
1 strúčik cesnaku
1 čerstvá paprika
150 g mangolda
1 lyžička strúhaného zázvoru
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 mrkvy
1 štipka anízových semienok
500 ml zeleninového vývaru
Soľ

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 20 min.

Difficulty: average

Preparation:

1. Pomocou Číňana umyte pohánku pod tečúcou studenou vodou a sceďte. Potom 1 minútu zohrievajte PK panvici Vitalic II 28 cm a dajte bokom.
2. V Tornáde nasekajte strúčik cesnaku a chilli. Očistite papriku a zázvor a nakrájajte spolu s  mangoldom Nožom na paradajky.
3. Do PK panvici Vitalic II 28 cm umiestnite 1 lyžicu olivového oleja, nakrájaný cesnak, chilli, zázvor a restujte 1 minútu. Pridajte mangold.
4. K zmesi v panvici pridajte pohánku a povarte 1 minútu.  Prilejte zeleninový vývar. Varte 15 minút na nízkom plameni, aby sa vývar úplne absorboval.
5. Nakrájajte mrkvu na kocky alebo na tenké plátky pomocou Mriežky na hranolky. Umiestnite ich do PK panvici Vitalic II 24 cm a pridajte anízové semienka, 1 lyžicu olivového oleja, štipku soli, trošku vody a priklopte. Varte, pokiaľ nie je voda úplne absorbovaná. Pridajte polovicu mrkvy do pohánky a zamiešajte.
6. Rozdeľte pohánkovú zmes rovnomerne do každej dutiny Silikónovej formy kopčeky, stlačte a po niekoľkých minútach otočte hore nohami.
7. Užite si zdravé jedlo pri izbovej teplote alebo za studena, dozdobené zvyškom mrkvy.