Ingredients (6 people):
- 1 červená cibuľa
- 250 g cherry paradajok
- 6 avokád (nie príliš zrelých)
- 30 ml citrónovej šťavy (±2 lyžice)
- 2 pomaranče
- 6 filetov z akejkoľvek bielej ryby
- Soľ a čierne korenie
- 4 vetvičky koriandra (nadrobno nasekaného)
- 30 ml olivového oleja (±2 lyžice)
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 15 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Rúru predhrejte na 180 °C / st. 6 v režime bez ventilátora a Silikónovú podložku s okrajom položte na chladnú mriežku alebo plech na pečenie a odložte bokom.
Cibuľu ošúpte, prekrojte na polovicu a nakrájajte na kocky pomocou Hranola II s veľkou mriežkou.
Cherry paradajky prekrojte na polovicu.
Avokáda prekrojte na polovicu, odstráňte jadrá a lyžicou vyberte ich vnútro. Pomocou Hranola II s veľkou mriežkou ich nakrájajte na kocky a polejte citrónovou šťavou, aby sa zabránilo oxidácii.
Pomaranče ošúpte a vykrojte jednotlivé mesiačiky.
Rybie filety položte na Silikónovú podložkus okrajom, osoľte a okoreňte a na každý filet položte 3 alebo 4 pomarančové mesiačiky. Vložte do rúry a pečte 15 minút.
Vo veľkej panvici orestujte cibuľu na olivovom oleji 2-3 min. na vysokej teplote. Pridajte cherry paradajky a pokračujte v restovaní ešte 1 minútu. Pridajte na kocky nakrájané avokádo, nasekaný koriander, soľ a čierne korenie. Jemne premiešajte a varte 2 minúty.
Rybu podávajte so zmesou cibule, paradajok a avokáda.
Additional Note: