Skip to content
Back to Recipes

Ryba s avokádom a cherry paradajkami

Ryba s avokádom a cherry paradajkami

Ingredients (6 people):

  • 1 červená cibuľa
  • 250 g cherry paradajok
  • 6 avokád (nie príliš zrelých)
  • 30 ml citrónovej šťavy (±2 lyžice)
  • 2 pomaranče
  • 6 filetov z akejkoľvek bielej ryby
  • Soľ a čierne korenie
  • 4 vetvičky koriandra (nadrobno nasekaného)
  • 30 ml olivového oleja (±2 lyžice)

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Rúru predhrejte na 180 °C / st. 6 v režime bez ventilátora a Silikónovú podložku s okrajom položte na chladnú mriežku alebo plech na pečenie a odložte bokom.

  • Cibuľu ošúpte, prekrojte na polovicu a nakrájajte na kocky pomocou Hranola II s veľkou mriežkou.

  • Cherry paradajky prekrojte na polovicu.

  • Avokáda prekrojte na polovicu, odstráňte jadrá a lyžicou vyberte ich vnútro. Pomocou Hranola II s veľkou mriežkou ich nakrájajte na kocky a polejte citrónovou šťavou, aby sa zabránilo oxidácii.

  • Pomaranče ošúpte a vykrojte jednotlivé mesiačiky.

  • Rybie filety položte na Silikónovú podložkus okrajom, osoľte a okoreňte a na každý filet položte 3 alebo 4 pomarančové mesiačiky. Vložte do rúry a pečte 15 minút.

  • Vo veľkej panvici orestujte cibuľu na olivovom oleji 2-3 min. na vysokej teplote. Pridajte cherry paradajky a pokračujte v restovaní ešte 1 minútu. Pridajte na kocky nakrájané avokádo, nasekaný koriander, soľ a čierne korenie. Jemne premiešajte a varte 2 minúty.

  • Rybu podávajte so zmesou cibule, paradajok a avokáda.

Additional Note: