Ingredients (6 people):
Bolonská omáčka
- 1 olúpaná a nasekaná cibuľa
- 1 olúpaný strúčik cesnaku
- 2 polievkové lyžice oleja (± 30 ml)
- 3 lyžice koncentrovaného paradajkového pretlaku(± 45 ml)
- 1 kocka dehydrovaného hovädzieho vývaru
- 1 lyžička suchých bylín (tymian, oregano…)
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžička cukru (± 5 ml)
- 1 konzerva nakrájaných paradajok (± 400 g)
- Soľ a čierne korenie
Hríbová omáčka
- 100 g hríbov
- 1 polievková lyžica oleja (± 15 ml)
- 1 kocka kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 400 ml smotany
- 2 lyžičky kukuričného škrobu (± 10 ml)
- Soľ a čierne korenie
Horčicová omáčka
- 250 ml smotany
- ½ kocky kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 2 polievkové lyžice horčice (± 30 ml)
- Soľ a čierne korenie
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 15 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Bolonská omáčka
1. V Micro plus kanvici 1 l zmiešajte nakrájanú cibuľu, cesnak a olej, priklopte a vložte do mikrovlnnej rúry na 600 W na dobu 3 min.
2. Pridajte všetky zvyšné ingrediencie do nádoby. Dobre premiešajte.
3. Priklopte a znovu vložte do mikrovlnky na 9 min. na 600 W, v polovici varenia dobre premiešajte. Omáčka je výborná s cestovinami varenými vGuľatej cestovinke alebo pri príprave lasagní.
Hríbová omáčka
1. Hríby nakrájajte natenko a dajte ich spolu s olejom do Micro plus kanvice 1 l. Priklopte a nechajte v mikrovlnke na 600 W po dobu 3 min.
2. Pridajte rozdrobenú kocku bujónu, smotanu, kukuričný škrob a dobre premiešajte.
3. Priklopte a vložte do mikrovlnky na 600 W na 4 až 5 min. Počas varenia niekoľkokrát zamiešajte. Dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte s hydinovým, bravčovým alebo teľacím mäsom.
Horčicová omáčka
1. Nalejte smotanu do Micro plus kanvice 1 l. Pridajte rozdrobenú kocku bujónu, Zamiešajte a priklopte. Vložte do mikrovlnky na 600 W na 3 min. Pridajte horčicu.
2. Zamiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte s grilovaným mäsom alebo rybami.
TIP: Horčicu môžete nahradiť 2lyžičkami papriky alebo karí. V tomto prípade pridajte korenie hneď na začiatku.