Ingredients (4 people):
- 1 červená kapusta (± 1,2 kg)
- 2 jablká
- 75 g lieskových orieškov
- 2 lyžice citrónovej šťavy (±30 ml)
- 2 lyžice vody (±30 ml)
- 175 ml octu z červeného vína
- 400 ml jablkového džúsu
- 2 čajové lyžičky soli (±10 ml)
- 4 – 5 vetvičiek petržlenovej vňate
- 4 lyžice olivového oleja (±60 ml)
- Čierne korenie
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 7 min.
Difficulty: average
Preparation:
- Nožom šéfkuchára U-series nakrájajte kapustu na štvrtky a vyberte hlúbovú časť.
- Ošúpte jablká, odstráňte jadrovník a nakrájajte ich na štvrtky.
- Pomocou Mlynčeka II: Nadstavca na hrubé strúhanie pomelte nahrubo lieskové oriešky. Potom nakrájajte jablká a kapustu.
- Jablká dajte do Hitparády 600 ml, premiešajte s citrónovou šťavou a zalejte ich vodou. Nechajte schladiť v chladničke.
- V Micro plus kanvici zmiešajte ocot, jablkový džús a soľ. Prikryte vekom „v otvorenej pozícii“ a varte 7 min. na 600 W v mikrovlnnej rúre.
- Nakrájanú kapustu dajte do Kuchtíka 4,5 l, prelejte ju horúcou zmesou z kanvice a premiešajte Silikónovou stierkou II. Misu prikryte vekom a šalát nechajte hodinu odstáť v chladničke. Občas ho premiešajte.
- V Tornáde nasekajte petržlenovú vňať.
- Pred servírovaním: Zlejte vodu z kapusty a vmiešajte olivový olej, jablká a petržlenovú vňať. Dochuťte čiernym korením a posypte lieskovými orieškami.