Skip to content
Back to Recipes

Šalát z červenej kapusty, jabĺk a lieskových orieškov

 Šalát z červenej kapusty, jabĺk a lieskových orieškov

Ingredients (4 people):

  • 1 červená kapusta (± 1,2 kg)
  • 2 jablká
  • 75 g lieskových orieškov
  • 2 lyžice citrónovej šťavy (±30 ml)
  • 2 lyžice vody (±30 ml)
  • 175 ml octu z červeného vína
  • 400 ml jablkového džúsu
  • 2 čajové lyžičky soli (±10 ml)
  • 4 – 5 vetvičiek petržlenovej vňate
  • 4 lyžice olivového oleja (±60 ml)
  • Čierne korenie

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 7 min.

Difficulty: average

Preparation:

  1. Nožom šéfkuchára U-series nakrájajte kapustu na štvrtky a vyberte hlúbovú časť.
  2. Ošúpte jablká, odstráňte jadrovník a nakrájajte ich na štvrtky.
  3. Pomocou Mlynčeka II: Nadstavca na hrubé strúhanie pomelte nahrubo lieskové oriešky. Potom nakrájajte jablká a kapustu.
  4. Jablká dajte do Hitparády 600 ml, premiešajte s citrónovou šťavou a zalejte ich vodou. Nechajte schladiť v chladničke.
  5. Micro plus kanvici zmiešajte ocot, jablkový džús a soľ. Prikryte vekom „v otvorenej pozícii“ a varte 7 min. na 600 W v mikrovlnnej rúre.
  6. Nakrájanú kapustu dajte do Kuchtíka 4,5 l, prelejte ju horúcou zmesou z kanvice a premiešajte Silikónovou stierkou II. Misu prikryte vekom a šalát nechajte hodinu odstáť v chladničke. Občas ho premiešajte.
  7. Tornáde nasekajte petržlenovú vňať.
  8. Pred servírovaním: Zlejte vodu z kapusty a vmiešajte olivový olej, jablká a petržlenovú vňať. Dochuťte čiernym korením a posypte lieskovými orieškami.