Skip to content
Back to Recipes

TUNIAKOVÝ ŠPÍZ SO ŠALÁTOM

TUNIAKOVÝ ŠPÍZ SO ŠALÁTOM

Ingredients (6 people):

  • 275 g čerstvého tuniaka
  • 1 lyžica oleja
  • 6 vajíčok
  • 150 g zelených fazuliek
  • 150 g zemiakov
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 2 listy hlávkového šalátu
  • 1/2 červenej cibule
  • 150 g paradajok
  • 500 g mixu zelených šalátov
  • 2 vetvičky koriandra
  • 6 špajlí
  • Marináda
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžičky sladkej sójovej omáčky
  • 2 g čerstvého zázvoru
  • 2 g čerstvej citrónovej trávy

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • V Aljaške 1 l premiešajte tuniaka nakrájeného na kocky so všetkými ingredienciami na marinádu a nechajte ho marinovať 20 min. v chladničke.

  • Do Spodnej nádoby Micro urbana nalejte 400 ml vody a umiestnite na ňu Parák. Pomocou Silikónovej mašľovačky II vymažte olejom 6 Kalíškov
    do Microgourmetu 101°. Kalíšky vložte do Paráka a do každého z nich  rozbite vajíčko. Kalíšky nechajte odokryté.

  • Parák prikryte Vekom na varenie v pare a varte v mikrovlnnej rúre 7-9 min. na 600 W (dĺžka varenia závisí od toho, ako chcete mať vajíčka uvarené). Kalíšky vyberte z Paráka a odložte ich bokom.

  • Do čistej Spodnej nádoby opäť nalejte  400 ml vody. Orežte zelené fazuľky, ošúpte a nakrájajte zemiaky a zeleninu vložte do Paráka, ktorý umiestnite  na Spodnú nádobu. Prikryte vekom a varte v mikrovlnnej rúre 10 min. na 900 W.

  • Na špajle napichnite kúsky tuniaka a obaľte ich v sezamových semienkach. Listy šalátu vložte do Plytkého sita a na ne poukladajte špajle s tuniakom.

  • Po uvarení zemiakov a fazuliek pridajte Plytké sito na Parák, prikryte vekom a varte v mikrovlnnej rúre ešte 4 min. na 900 W. Nechajte odstáť 5 min.

  • Na Mandolíne (hrúbka 2) nakrájajte cibuľu a paradajky.

  • Tuniakové špízy servírujte na hniezde zo zelených šalátov, s lístkami koriandra a ozdobte ich vajíčkom, paradajkami, cibuľou a fazuľkami. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte dresingom podľa vlastného výberu.

Additional Note: